Info om hur hemsidan kan användas

Angående hemsidan

Hemsidan hittas på adressen www.rodspattorna.se

Från och med september kommer alla aktuella programpunkter att anslås under rubriken “Aktuellt” på startsidan. Detta innebär att Mona inte kommer att skicka ut mail i samma utsträckning som tidigare. Det är därför  bra att ha koll på hemsidan regelbundet.

När du vill anmäla dig till en aktuell "programaktivitet"  går du in på rubriken “Brevlådan” i menyraden och fyller i ditt namn, din mailadress och ditt meddelande i respektive ruta. Du ska få ett svar från oss när ditt meddelande kommit fram. Vi listar de anmälda under rubriken " program hösten 2020" som hittas i menyraden.

Hittills har våra aktiviteter varit planerade långt i förväg med bestämda datum.  Vi ska fortsätta med dessa "programaktiviteter ", men Covid-19 sätter  käppar i hjulet för mycket just nu.

 Ett användningsområde för hemsidan är ju att skicka ut meddelanden så att man lätt kan nå alla Rödspättor. Nu i Coronatiden kan vi, om vi vill, använda hemsidan för att inbjuda till spontana aktiviteter när väderleksprognosen ser så lovande ut att man kan umgås ute. Det kan till exempel handla om att du vill invitera till en en promenad,  en picknic på mysig plats, en cykelutflykt, caféfika, bokdiskussion i samband med lunch eller whatever...? 

Gör då såhär: gå in på "brevlådan" och skriv namn och mailadress som vanligt. I meddelanderutan  gör du sedan en beskrivning av aktiviteten du föreslår att göra i sällskap med andra rödspättor. Vi anslår sedan  din text som “Spontan aktivitet” under “Aktuellt” på startsidan. Hattvänner som vill vara med anmäler sig i brevlådan och  vi skickar  dessa anmälningar vidare till den som inbjuder till spontanaktiviteten. Vi listar också här de som anmält sig på hemsidan. 

 

 Här kommer tips för iPhone användare:

Om det finns en sajt du besöker ofta på din Iphone kan du lägga den direkt på hemskärmen för extra snabb åtkomst. Ikonen du lägger där beter sig som en vanlig appikon.

Logga in på www.rodspattorna.se i Safari ( eller annan webbläsare), tryck på Dela-knappen (fyrkanten med en pil som sticker upp) och sedan på Lägg till på hemskärmen så ska du hitta vår sida som en röd app med ett vitt s. ( Det kan hända att det inte funkar för alla, det finns en mängd olika modeller av iPhone, men pröva! Det är skönt att slippa skriva hela adressen.)